Instituti Konfuci në Universitetin e Tiranës është themeluar më datë 18 Nëntor 2013. Ky Institut është krijuar në bazë të marrëveshjes që Universiteti i Tiranës ka firmosur me Qendrën e Institutit Konfuci, Kinë (CLEC) si dhe me Universitetin e Gjuhëve të Huaja Pekin (BFSU). Qëllimi i Institutit Konfuci-UT është promovimi i gjuhës dhe kulturës kineze. Ky Institut ofron mundësin që studentët e Univeritetit të Tiranës që të mësojnë gjuhën kineze pranë tij.

Instituti Konfuci në Universitetin e Tiranës ofron:


Të gjitha nivelet e mësimit të gjuhës kineze.
Studentët e Universitetit të Tiranës kanë dy mundësi për të mësuar gjuhën kineze, ose duke e zgjedhur këtë lëndë në kurrikulat që fakulteti ofron ose duke u regjistruar pranë Institutit Konfuci-UT.
Bursa studimi në universitet më  të mira të Kinës .
Evente te ndryshme kulturore si: Konkursi i Kulturës Kineze; Festa e Fenerit Kinez, etj. Zgjeroni aftësitë dhe njohuritë tuaja mbi Kinën, gjuhën dhe kulturën me Institutin Konfuci në Universitetin e Tiranës.

Struktura Drejtuese e Institutit Konfuci në Universitetin e Tiranës


Instituti Konfuci në vitin 2015 është regjistruar si Njësi Kryesore pranë Universitetit të Tiranës. Në strukturën e tij drejtuese ky Institut ka:

– Bordin Drejtues;
Aktualisht Bordi Drejtues i Institutit Konfuci në UT përbëhet nga:
– Prof.Dr. Artan Hoxha, Rektor i Universitetit të Tiranës;
– Z. Jia Wenjian Zv/President i Universitetit të Gjuhëve të Huaja Pekin (BFSU);
– Znj. Ke Jing, Drejtoreshë e Marrëdhënieve me Jashtë, Universiteti i Gjuhëve të Huaja Pekin (BFSU);
– Znj. Pranvera Lazo, Pedagoge në Fakultetin e Shkencave të Natyrës-UT;
– Znj. Jin Limin, Drejtoreshë e Zyrës për Institutet Konfuci partner me Universiteti i Gjuhëve të Huaja Pekin BFSU;
– Znj. Mirlinda Boshnjaku, Administratore e World Academy of Tirana (IB World School).
– Bashkëdrejtorët.
– Z. Erion Malaj, Drejtori i palës shqiptare;

– Z. Z. Huang Qiang, Drejtori i palës kineze;

Instituti Konfuci në Universitetin e Tiranës ka në përbërjen e tij 8 punonjës, nga të cilët: 6 janë staf akademik ( 5 Pedagogë kinez, 1 Pedagog shqipëtar) dhe 2 punonjës administrativ.
Adresa: Rr. Elbasanit, Godina Liria, Qytet Studenti, Tiranë.

One thought on “Rreth Nesh”

  1. Jonito thotë:

    Pershendetje,

    Kur fillojne kurset e reja per fillestarë?

    Faleminderit

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike.

CLOSE
CLOSE

CIUT