Njoftim

Ansambli i Këngëve dhe Valleve i Guangdong-ut zhvillon shkëmbime me Institutin “Konfuci” të Universitetit të Tiranës

2019/02/19

Më 15 shkurt, artistët kinezë nga Ansambli i Këngëve dhe Valleve i Guangdong-ut që ndodhet në Tiranë për vizitë, patën takim me studentët dhe stafin e Institutit “Konfuci” pranë Universitetit të Tiranës. Ishte i pranishëm edhe këshilltari politik i ambasadës së Kinës Bai Yunbin.

Në takim, drejtori i performancës i Ansamblit Wu Po i njohu studentët dhe stafin shqiptar me traditat e Festës së Pranverës të Kinës, ndërsa koreografja e baletit modern “Zgjimi” Wang Xuesong ndau historinë e krijimit të kësaj vepre me të pranishmit. Artistët kinezë u dhanë leksion studentëve shqiptarë mbi kërcimin modern, vallen e Guangdong-ut “Qiangu” dhe valle e lashta kineze “Hantang”, i orientuan për provë. Ndërsa studentët shqiptarë dhanë shfaqje me valle tradicionale nga Veriu dhe Jugu i Shqipërisë, duke u treguar miqve kinezë lëvizjet e veçanta të kërcimit të “Vendit të Shqiponjës”. Nën shoqërimin e melodisë së valles së Tropojës, artistët kinezë u bashkuan me studentët shqiptarë. Duke mësuar dhe duke vallëzuar, pjesëmarrësit nga të dy palët e kaluan kohën në një atmosferë të gëzueshme.

Jo vetëm studentëve, por edhe stafit të Institutit “Konfuci” e të pranishmëve të tjerë u bëri përshtypje të thellë kjo atmosferë miqësore. Një numër studentësh shqiptarë shprehën dëshirën për të zhvilluar shkëmbime të tilla me homologët e tyre kinezë në të ardhmen, për t’u njohur me më shumë miq të rinj dhe për të përjetuar kulturën kineze.
Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

CIUT